De acceptatie van cryptocurrency stimuleren

cryptocoin financiering

De acceptatie van cryptocurrency stimuleren

Het bedrijf beweert het dagelijkse handelsvolume van ongeveer $ 15 miljoen te verwerken en heeft een gebruikersbestand van meer dan 200.000 investeerders en handelaren

 

De poging van Sumit Gupta met cryptocurrencies begon in 2014 als handelaar. Dit was de tijd waarin bitcoin, de meest populaire cryptocurrency, voor het eerst werd gestegen met een prijs die bijna 18 keer toenam in een jaar en vervolgens de razernij van beleggers rond cryptocurrencies een hoogtepunt bereikte.

 

Toen Gupta op verschillende beurzen wereldwijd opereerde om in de digitale tokens te handelen, werd hij geconfronteerd met veel dringende problemen die het ecosysteem schaden: gebrek aan liquiditeit op de markt, enorme spreiding en trage orderuitvoering. ripple verwachting is gestegen.

 

 

Dit bracht Gupta ertoe om opnieuw in contact te komen met zijn vriend van IIT-Bombay, Neeraj Khandelwal, die op dat moment ook actief handelde in cryptocurrencies, om te brainstormen over een product dat deze belangrijke marktlacunes voor cryptocurrency-handelaren en investeerders in India zou kunnen overbruggen.

 

Dit leidde tot het ontstaan ​​van CoinDCX in maart 2018.

 

“Met CoinDCX wilden we zijn handelaren de mogelijkheid bieden om onuitputtelijk en onbeperkt te handelen met een robuust orderboek”, zegt mede-oprichter en CEO Gupta. “We hebben de hoogste liquiditeit op de Indiase markt gebracht door de introductie van ‘s werelds beste cryptocurrency-uitwisselingen zoals Binance, Huobi Global en HitBTC in het land.”

 

Voordat hij CoinDCX oprichtte, was Gupta ook mede-oprichter van ListUp, een op veilingen gebaseerd prijsontdekkingsplatform voor tweedehands elektronica.

 

Reis zo ver

CoinDCX begon als een lite cryptocurrency-uitwisseling om het kernprobleem van gebrek aan liquiditeit op de markt aan te pakken. “We zijn begonnen als een crypto-naar-crypto (C2C) -beurs, die een marktplaats bood waar kopers en verkopers samen konden komen om cryptocurrencies uit te wisselen”, zegt Gupta. Loopring koers verwachting is gestegen.

 

Het bedrijf slaagde erin het liquiditeitsprobleem grotendeels op te lossen door de belangrijkste wereldwijde beurzen in India onder één dak te brengen.

 

Het bedrijf zette een stap voorwaarts en introduceerde in hetzelfde jaar ook de fiat-naar-cryptocurrency-functie genaamd Insta, die gebruikers hielp om cryptocurrency in fiat te kopen. Door de jaren heen heeft het bedrijf voortdurend geïnnoveerd en een gevarieerde reeks op crypto gebaseerde financiële producten en diensten gebouwd.

 

Om er maar een paar te noemen: gebruikers kunnen hun crypto-activa uitlenen en tot 12 procent rente verdienen via de Lend-functie van het platform. Een andere functie genaamd Stake laat gebruikers passief inkomen verdienen door hun cryptocurrency vast te houden en de marge biedt gebruikers zes keer gebruik van transacties op meer dan 250 munten.

 

“Bij het ontwerpen van onze producten houden we rekening met de verschillende soorten handelaren die in onze ruimte actief zijn, hun handelservaringen, hun vermogen tot risicotolerantie en de frequentie van hun handel”, zegt Gupta.

 

In minder dan drie jaar beweert CoinDCX de grootste cryptocurrency-uitwisseling van India te zijn wat betreft volume, liquiditeit en door alle cryptohandelproducten onder één dak te brengen. Het bedrijf beweert een dagelijks handelsvolume van ongeveer $ 15 miljoen te verwerken en heeft een gebruikersbestand van meer dan 200.000 investeerders en handelaren.

 

Een bedrijf opbouwen temidden van vijandige regelgeving

De Reserve Bank of India (RBI) en de regering zijn sinds het begin sceptisch over de digitale tokens. In een extreme beweging had de centrale bank in april 2018 alle banken en financiële instellingen die onder haar toezicht vallen, uitgesloten van transacties in cryptocurrencies.

 

Het was een turbulente tijd voor CoinDCX, aangezien de richtlijn slechts een maand na de start van het bedrijf kwam. “Het was dubbel zo moeilijk voor ons en andere beurzen die al een tijdje actief waren, omdat we ofwel hun activiteiten moesten afbouwen of moesten kiezen voor een volledige stop”, zegt Gupta.

 

Aangezien het verbod bovendien een negatieve bijklank aan de sector toekende, schrokken kleine investeerders niet alleen terug om in het digitale token te investeren, maar werd het zelfs moeilijk om de investeerders ertoe te brengen zich te binden bij gebrek aan een duidelijke regelgeving. “Hoewel de meeste investeerders het potentieel van India realiseerden dankzij de hoge mobiele penetratiegraad en zeer getalenteerde technische beroepsbevolking, wilden investeerders niet verhuizen naar een land waar een regelrecht verbod gold”, herinnert Gupta zich.

 

Maar het bedrijf hield stand en bleef CoinDCX bouwen om ervoor te zorgen dat hun gebruikers en belanghebbenden de waarde zagen in wat ze deden en wilden bereiken, voegt Gupta toe.

 

In feite heeft CoinDCX een jaar nadat het bedrijf zijn activiteiten lanceerde, startkapitaal opgehaald bij Sanjay Mehta (oprichter en partner bij 100x.VC) en Utsav Somani (partner bij AngelList India) en internationale investeerder Bain Capital Ventures.

 

In maart 2020 vernietigde het Hooggerechtshof het bevel van RBI, wat een belangrijk keerpunt was voor CoinDCX. “De beslissing zorgde voor een morele boost voor de cryptocurrency-gemeenschap in India en resulteerde in veel positieve ontwikkelingen in het cryptocurrency-ecosysteem van het land”, zegt Gupta.

 

Tijdens de door COVID-19 veroorzaakte lockdown, clwil exponentieel zijn gegroeid. In het kwartaal april-juni boekte de beurs driemaal de groei van het totale verhandelde volume en vier keer de kwartaal-op-kwartaalgroei in dagelijkse actieve gebruikers. Over het algemeen zag CoinDCX in Q2 en Q3 12 procent meer aanmeldingen en 20 procent toename in volume. Verder registreerde het 21 procent maand-op-maand (m-o-m) groei in handelsvolume en 25 procent m-o-m groei in het aantal gebruikers, in oktober toen de huidige stijging van de bitcoin-prijs van start ging.

 

Het bedrijf heeft ook in totaal $ 19,4 miljoen aan externe financiering opgehaald in drie rondes in 2020. “We hebben ook ons ​​personeelsbestand verdrievoudigd van 30 in maart tot 90 in december”, zegt Gupta, die de groei van het bedrijf in het pandemiejaar beschrijft.

 

Op de vraag hoe moeilijk het is geweest om een ​​onderneming op te bouwen in een ruimte met vijandige regelgeving, zegt Gupta dat het runnen van een cryptogerelateerd bedrijf een uitdaging is, niet alleen in India, maar wereldwijd. “Ik denk dat regelgevingsbeleid, gebrek aan kennis en duidelijkheid over belastinggerelateerde kwesties de grootste uitdagingen zijn voor iedereen die in deze ruimte waar ook ter wereld actief is.”

 

Back To Top