Welke kookplaten worden er op dit moment het meeste gebruikt door Nederlandse huishoudens?

Kookplaat

Welke kookplaten worden er op dit moment het meeste gebruikt door Nederlandse huishoudens?

Als u probeert te koken in een klein appartement, reisaanhanger, slaapzaalkeuken, vakantiewoning of boot, is een veelzijdige en compacte elektrische kookplaat precies wat u nodig heeft. Omdat dit apparaat draagbaar is, kan het worden gebruikt in elke situatie die een betrouwbare verwarming nodig heeft, of u het nu gebruikt als uw belangrijkste kookbron, of u heeft gewoon een back-up nodig bij het koken voor grote aantallen mensen. Wil je meer weten? Bekijk dan waar je een kookplaat kopen kunt regelen op witgoedland.

Er zijn genoeg verschillende kookplaten beschikbaar

Een enkele branderplaat heeft een 750 – 1000 watt brander (bij het model met dubbele brander is er een gecombineerd gebruik van 1500-1800 watt) en wordt geleverd met verchroomde druppelvangers. Om ervoor te zorgen dat u gedurende de gehele kooktijd een gelijkmatige warmte heeft, is het verwarmingselement gietijzeren. De dubbele brander is voorzien van een onafhankelijke regeling van de branders, elk met een eigen spoel, zodat u de warmte op elke brander afzonderlijk kunt regelen.

Kun je misschien wel een inductie kookplaat nemen?

Het verwarmingselement in de vorm van een spoel zorgt voor een gelijkmatige verwarming tijdens het koken en kan worden gebruikt met alle soorten kookgerei, waaronder wokken en theeketels, maar ook met een glazen bodem, keramische of metalen houders. Om het volledige rendement van uw verwarmingselement te verkrijgen, moet uw kookgereipan volledig contact maken met het element van de inductie kookplaat.

  1. Enkele belangrijke kenmerken van de draagbare kookplaat zijn een cool-touch basis zodat u uw vingers of handen niet verbrandt en een variabele temperatuurregeling die zorgt voor een warme, lage, gemiddelde en hoge warmte. Ook zijn er verchroomde lekbakken om het schoonmaken te vergemakkelijken, rubberen of koel blijvende voetjes en aan/uit-indicatielampjes zodat u altijd weet of uw warmhoudplaat uit is.
  2. Met de instelbare temperatuurinstellingen kan uw kooktoestel gemakkelijk verschillende taken uitvoeren, zoals het gelijkmatig bereiden van vlees en groenten, het op temperatuur houden van een warme drank, of het sudderen van een saus of stoofpotje tot in de perfectie.
  3. Elektrische kookplaten zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, zoals roestvrijstalen of soortgelijke stijlvolle behuizingen, die duurzaam en eenvoudig te reinigen zijn. U hebt de keuze uit een compacte enkele kookplaat van slechts 9,5 x 9 x 3 inch voor compactere locaties, of een grotere dubbele kookplaat, die ongeveer 18,8 x 11,5 x 3,5 inch meet. Uw eenvoudig te gebruiken elektrische kookplaat kan de warmte gedurende een lange periode vasthouden en zal gelijkmatig en snel opwarmen om u te helpen bij het bereiden van heerlijke thuis gekookte maaltijden wanneer u beperkte ruimte heeft.
Back To Top