Waar kun je een SIM kaart allemaal voor gebruiken? En heb je perse een sim only abonnement nodig om je telefoon te gebruiken?

Sim only

Waar kun je een SIM kaart allemaal voor gebruiken? En heb je perse een sim only abonnement nodig om je telefoon te gebruiken?

Een SIM-kaart voor de telefoon is als een kleine computer in je computer. De SIM-kaart slaat veel gegevens op zoals uw berichten, of het nu gaat om tekst of foto’s, uw telefoonnummer, herinneringen, bestanden, diensten met toegevoegde waarde, enz. Wat het telefoonnummer bepaalt, is eigenlijk de kaart en niet de telefoon. Meer weten? Lees dan alle informatie over sim only op vergelijk-mobiele-telefoon.nl

  • In feite houdt de mobiele telefoonmaatschappij al uw gesprekken bij, of ze nu binnenkomen of uitgaan via uw SIM-kaart. Zij kunnen de exacte stad en het land waar u de telefoon naartoe heeft gebracht identificeren. Op deze manier brengt het bedrijf u de kosten van de gesprekken in rekening.

Waarom een sim only abonnement afsluiten met een simkaart?

De SIM-kaart wordt eigenlijk een Subscriber Identity Module genoemd en heeft de grootte van een duimafdruk. Deze kleine chip is een kleine microprocessor, maar verpakt in een heleboel gegevens en informatie. Hij wordt in de achterkant van de mobiele telefoon gestoken die men gebruikt en pas dan kan de mobiele telefoon worden geactiveerd. Zodra de mobiele telefoon is geactiveerd, wordt hij aangesloten op het netwerk van de mobiele telefoonmaatschappij. Zo kan men beginnen met het maken en ontvangen van gesprekken.

Wanneer u dus overschakelt naar een ander mobiel bedrijf, moet u een andere SIM-kaart kopen om te kunnen bellen en gebeld te worden. SIMS kan vanaf vandaag een geheugen hebben van 16kb tot 64kb. Natuurlijk kan het gebeuren dat bij convergentie de SIM een groter geheugen heeft om veel bewerkingen uit te voeren.

Verschillende sim kaarten beschikbaar in Nederland

Er zijn twee soorten verbindingen voor SIM-kaarten. De ene is een prepaid verbinding waar je voor een vaste belwaarde, laten we zeggen $10, bijvoorbeeld 100 minuten gesprekstijd kunt krijgen. De tweede optie is die van postpaid. Na elke factureringscyclus zal het mobiele bedrijf u het gebruik in rekening brengen.

Back To Top