Deze in NYC gevestigde groep organiseert een wereldwijde rel voor zwarte homolevens

My Blog

Deze in NYC gevestigde groep organiseert een wereldwijde rel voor zwarte homolevens

COVID-19 heeft misschien iedereen binnenshuis gedwongen, maar dat weerhoudt GBGMC er niet van om een ​​krachtige wereldwijde gemeenschap op te bouwen.

 

Juan Michael Porter II heeft geschreven voor TheBody, NY Observer, Time Out Theater, TDF Stages, American Theatre Magazine en HuffPost.

 

Het is moeilijk te geloven, maar er is nog nooit een wereldwijd trotsevenement geweest dat is gewijd aan de Black LGBTQ + -gemeenschap. Tweeënvijftig jaar geleden hielp de zwarte trans-activiste Marsha P. Johnson bij het lanceren van de Gay Power-beweging bij Stonewall, en toch blijven trotsvieringen over de hele wereld overweldigend gericht op witheid. In overeenstemming met de strijd om de witte suprematie te ontmantelen, is Global Black Gay Men Connect (GBGMC) opgevoerd om die verwijdering uit te dagen.

 

Vanaf 10 juli om 7 uur start de groep een twaalf uur durende virtuele viering van de wereldwijde Black LGBTQ + -gemeenschap. Het zwervende pride-evenement zal drie uur lang van Afrika naar Europa, het Caribisch gebied en Zuid-Amerika verhuizen en eindigen in de VS. Meer dan een parade, het is een vreugdevolle rel tegen bestaande machtsstructuren die het belang van zwarte levens blijven afwijzen. Zoals GBGMC-oprichter Michael Ighodaro het uitdrukte: “Deze ruimte is altijd geleid door blanke homoseksuele mannen, dus we hebben het gevoel dat het tijd is voor ons als groep om te zeggen dat Black Lives Matter; ALLE zwarte levens zijn belangrijk. ‘

 

Wat vaak wordt genegeerd in de context van deze huidige burgerrechtenbeweging, is dat zwarte LGBTQ + -personen niet alleen racisme moeten onderhandelen, maar ook worden onderworpen aan gewelddadige seksuele discriminatie binnen hun eigen gemeenschap, gericht op bestaan ​​in ‘blanke homo-ruimtes’, en worden door de autoriteiten genegeerd wanneer ze hulp zoeken. homo dating platformen voor nieuwe mensen.

 

GBGMC is opgericht in 2018 om dit geweld te bestrijden. Het bestuur bestaat uit prominente zwarte homomannen die werkzaam zijn in hiv / aids en mensenrechtennetwerken over de hele wereld. Als coalitie gebruiken ze hun invloed om de Afro-Queer-gemeenschap sterker te maken, pleiten ze voor verandering in bestaand beleid, onderzoeken ze wat er werkelijk nodig is op de begane grond en zetten ze die gegevens vervolgens om in actie.

 

De rel van 10 juli is voortgekomen uit een enquête die bestuurslid Keletso Makofane heeft uitgevoerd over de impact van COVID-19 op zwarte LGBTQ + -gemeenschappen. Makofane, een HIV / AIDS-onderzoeker, ontdekte dat het, naast de medische en mentale gezondheidsuitdagingen die isolatie in quarantaine loslieten, ook door de Oegandese regering werd gebruikt om LGBTQ + -personen in opvangcentra de schuld te geven voor de verspreiding van het virus.

 

 

 

Dit anti-homoseksualiteitsbeleid is een rem op het blanke kolonialisme dat is ingesteld door de Britten, Belgen en Nederlanders. Ze worden vandaag versterkt door evangelische missionarissen die hun overheids- en financiële invloed gebruiken om seksuele gelijkheid af te schrikken. De rel op 10 juli ondersteunt een voortdurende strijd onder leiding van zwarte activisten zoals bestuurslid Richard Lusimbo om deze wetten in te trekken met een wereldwijde krachtsvertoning die bewijst hoe levendig, noodzakelijk en productief de LGBTQ + -gemeenschap is. gay sites zij zeer druk.

 

Kalen Allen, een populaire YouTuber die bekend staat om zijn optredens in The Ellen DeGeneres Show, is de Grand Marshall van dit jaar. In een speciaal voor GBGMC opgenomen speciaal bericht vertelde hij: ‘Het is een hele eer om de maarschalk te zijn voor de allereerste Global Black Gay Pride ooit. Ik denk nu meer dan ooit dat dit een tijd is om onze queerness en onze Blackness te vieren en ik zal ervoor zorgen dat ik dat doe met elke gram van mijn wezen. ‘ Gay dating app Grindr heeft ook zijn steun achter de rel als officiële financiële sponsor gegooid, met MOBI, GLAAD, Pan Africa ILGA en NATIVE SON en NYU aan boord als mediapartners.

 

Ighodaro is enthousiast over alle steun die de viering tot nu toe heeft gekregen, maar alleen voor zover het GBGMC in staat stelt de stemmen van deelnemende lokale artiesten, activisten en sympathieke leiders te versterken en te promoten. Zoals bestuursvoorzitter Kenyon Farrow het verwoordde: “We zorgen ervoor dat zwarte homomannen over de hele wereld elkaar via kunst en cultuur en via activisme met elkaar in contact brengen. We willen het geweld en de discriminatie die plaatsvindt, documenteren, maar ook het ongelooflijke werk ondersteunen dat mensen over de hele wereld doen om die omstandigheden te veranderen. ”

 

De rel van dit jaar doet ook dienst als inzamelingsactie voor de komende plannen van GBGMC om aan die voorwaarden te voldoen. De strijd voor seksuele gelijkheid en veranderend regressief beleid blijft essentieel, maar dat geldt ook voor de cultuur. En Ighodaro is al van plan om volgend jaar een nog groter persoonlijk feest te vieren.

Back To Top